Over

Na jarenlang twee winkels te hebben gehad in Rotterdam, verhuisde eigenaresse Mariët van Kooten van Rotterdam naar Breda en verkocht haar winkels. Inmiddels een tweeling rijker, bleef het ondernemerschap bij haar kriebelen. Ze wilde graag tijd voor haar kinderen vrijmaken, maar wilde naast het moederschap ook weer zelfstandig, als ondernemer, aan de slag.

Het concept was geboren; drie maanden per half jaar een winkel met outlet en tweedehands kinderkleding en de overige maanden tijd voor haar tweeling.

Jet’s outlet opende haar deuren in 2000 onder de naam “Jetjes Kledingbeurs” en verkocht destijds enkel kinderkleding. Jetjes Kledingbeurs werd steeds succesvoller waardoor logischerwijs ook de naamsbekendheid groter werd. De winkel werd in het “Ginneken” steeds meer een begrip en de klantenkring bleef groeien.

Steeds vaker vroegen klanten aan Mariët waarom ze geen dameskleding verkocht. Geen ruimte was vaak het excuus, aangezien er steeds meer kinderkleding werd ingeleverd. Toen er in 2015 een groot pand te huur kwam, waar genoeg ruimte was voor dameskleding, was dit excuus niet meer geldig en werd “Jetjes Kledingbeurs” omgedoopt tot Jet’s outlet.